Dief vestopt gestolen gps onder matras gevangenisbed

Drie Poolse dieven moesten zich voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor diefstallen in Herentals. Het drietal ging aan de haal met autoradio’s en werkmateriaal bij het schilderbedrijf AIS in Herentals. Elders zouden ze een gps gestolen hebben.

De politie plukte op 7 november van vorig jaar Gregorz W. (23), Tomasz T. (35) en Arkadiusz C. (28) uit Polen van de openbare weg in Herentals. Het drietal was verantwoordelijk voor de diefstal van autoradio’s, een boormachine en een freesmachine bij de firma AIS aan Dompel in Herentals. Een van de beklaagden had een tijdje gewerkt bij het bedrijf. Volgens het Openbaar Ministerie zijn ze ook verantwoordelijk voor de diefstal van een gps-toestel in Herentals. Het toestel bevond zich onder de matras van het bed van Tomasz T. in de gevangenis. Een van de Polen had ook nog een hoeveelheid speed in zijn portefeuille gestoken. Een andere Pool droeg een verboden busje pepperspray bij zich.

De openbare aanklager vorderde een celstraf. Twee Polen verklaarden zelf dat ze in hun thuisland negen jaar cel hadden opgelopen voor diefstallen en vechtpartijen.

De verdediging vroeg om de effectieve straf te beperken tot de periode van de voorhechtenis. Tomasz T. ontkende de diefstal van de gps. ”Je kan geen gps-toestel verbergen als je de gevangenis wordt binnengebracht”, pleitte zijn advocaat.

Vonnis op 17 januari.

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio