Bitterballetje meer

Ook in Hoogstraten is het dit weekend koopjeszondag. Opmerkelijk is dat ook de Hoogstraatse Horeca (HoHo!) meedoet en de klanten in zeven horecazaken voordelig kunnen drinken en eten.

HoHo!, de vereniging van de Hoogstraatse horecazaken, organiseert zelf koopjes. “We besloten met het oog op de soldenzondag als horecazaken van Hoogstraten ook mee te doen”, vertelt Wil Schrör van café De Gelmel en voorzitter van HoHo!. “In zeven Hoogstraatse horecazaken zal op een of andere manier duidelijk zijn dat het soldenzondag is. Elke uitbater vult dat op zijn manier in. Het is wel de bedoeling dat de klanten op zondag 6 ja­nuari goedkoper aan een drankje of een hapje geraken.”

“Wij geven een extra bitterbal, zorgen voor tien procent korting op de speciale bieren en ook onze wijnen kosten bij de maaltijden minder”, zegt Kris Adriaensen van Den Bottel. “Bij de zomersolden namen we een gelijkaardig initiatief. De klanten reageerden grappig. Ze merken het vooral aan de merkwaardige bedragen op hun klantenbriefje en uiteraard aan het feit dat ze ineens minder moeten betalen.”

HoHo! zorgt voor flink wat animo in het Hoogstraatse horecawereldje. Naast dit nieuwe initiatief, pakte de horeca­organisatie eerder al uit met orginele initiatieven. “Zo waren we ook actief bij de opening van het toeristische seizoen”, weet Wil Schrör. “We organiseerden een glühweinfestijn naar aanleiding van het aansteken van de kerstverlichting, namen het gezamenlijke initiatief om in in het Hoogstraatse Fair Tradeproject te stappen, ....”

Binnenkort pakken de horeca-uitbaters nog eens uit met een nieuw project. “Dat realiseren we in samenwerking met IKO Hoogstraten (Instituut Kreatieve Opvoeding) en heet ’Aan Tafel’. De kunstenaars van IKO maken tafels die bij ons in de horecazaken komen te staan. Kunst in het café dus, maar eerst de solden!”

André OOMEN

Hiep hiep horeca

In Hoogstraten doen volgende zeven horecazaken mee aan de soldenactie van HoHo!. Je vindt deze cafés, tavernes en restaurants allemaal in de Vrijheid van Hoogstraten, verspreid tussen de middenstandszaken.

a De Gulden Coppe

a De Gelmel

a Den Bottel

a Knechtjeshuis

a Den Engel

a Begijnhof

a Bizar

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio