Van den Broeck-Beenckens sluit

De bekende winkel van Van den Broeck-Beenckens sluit zaterdag de deuren. De afdeling ijzerwaren verhuist dan naar de hoofdvestiging op de Atealaan, het huishoudgoed wordt later uitverkocht. Wat nadien met het pand gebeurt, staat nog niet vast.

Het hing al langer in de lucht en zaterdag is het zover: dan sluiten de deuren van de winkel van Van den Broeck-­Beenckens op de hoek van het Herentalse Hofkwartier en de Augustijnenlaan. De zaakvoerders brengen volgende week de afdeling ijzerwaren integraal over naar de Atealaan. De winkel in het Hofkwartier opent dan vanaf 14 januari opnieuw de deuren. Maar dat is slechts tijdelijk, tot de afdeling huishoudgoed is uitverkocht.

“Die uitverkoop kan wel een tijdje duren, omdat er geen enkele tijdsdruk op staat”, zegt zaakvoerder Raoul Van den Broeck. “De winkel in het Hofkwartier blijft dus nog wel een hele tijd open.”

Van den Broeck-Beenckens wil zich helemaal gaan toeleggen op de rol van toeleverancier voor professionele klanten uit bouw en industrie. Het groeperen van de commerciële activiteiten, zoals de handel in ijzerwaren uit het Hofkwartier, op de zetel op de Atealaan past in die strategie. Tegelijk hoort de verkoop aan particulieren zoals het huishoudgoed daar niet langer in thuis, zodat die wordt afgestoten.

Kopers

Dan rest de vraag wat er met het gebouw in het Hofkwartier gaat gebeuren. Door de centrale ligging in het handelshart van de stad lijkt de komst van een nieuwe winkel logisch. Het is niet verwonderlijk dat namen als Zara of H&M al maanden door Herentals gonzen.

“Ik onderhandel nog met enkele kandidaat-kopers voor de winkelruimte op het Hofkwartier”, zegt Raoul Van den Broeck. “Omdat er nog nergens zekerheid over bestaat, kan ik ook geen namen noemen. Precies omdat dit nog even kan duren, hebben we nog wat respijt voor onze uitverkoop.”

Hans OTTEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio