Antwerpse politie neemt vuurwerk in kruidenierswinkel in beslag

De politie heeft zondag een veertigtal dozen vuurwerk in beslag genomen bij een kruidenier op de hoek van de Veldstraat met de Erwtenstraat in Antwerpen. De uitbater beschikte niet over de nodige vergunningen en het vuurwerk was ook niet conform de wetgeving opgeslagen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen maandag.

Belga

De politie kwam bij de kruidenier terecht, nadat een patrouille een 7-jarige jongen had opgemerkt die knallertjes op de openbare weg aan het gooien was. Hij had een doosje van het merk 'Pirat' op zak, die hij bij de kruidenier had gekocht.

Bij een controle in de zaak vonden de agenten dertig doosjes knalvuurwerk van hetzelfde merk en tien doosjes 'Pirat Special', samen goed voor 1.000 knallers. De 19-jarige uitbater had ook nog een pak met 11 vuurpijlen van het merk 'Holiday Rocket'.

Aangezien hij niet over de nodige vergunningen beschikte, werd alles in beslag genomen. Het vuurwerk was evenmin conform de wetgeving opgeslagen. De uitbater verklaarde dat hij de knallers en de pijlen zaterdagavond op straat had gekocht van een man die zich verplaatste met een blauw voertuig.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio