Afstandlopers Vosselaar feliciteren Mister 100

Marc Van Loock (42) uit Lille liep zaterdag in Vorselaar zijn 109de jogging van het jaar. De Afstandlopers Vosselaar, de club waarbij Marc bij aangesloten is, zette hem in de bloemetjes als Mister 100. ”Ik loop zo lang als ik kan”, zegt de fervente jogger.

De huldiging van Marc Van Loock vond plaats na afloop van de kersttoertocht voor joggers en wandelaars van de Vorselaarse Kasteellopers. Marc had net zijn 109de jogging in zijn benen. De vereniging Afstandslopers Vosselaar overdonderde het trouwe teamlid met verrassingen en geschenken.

”Waar je gaat langs Vlaamse wegen kom je Marc Van Loock tegen”, zegt Jos Torremans van de Afstandslopers Vosselaar. ”Ik heb me laten vertellen dat Marc vroeger niet uit zijn luie zetel kwam, iets wat ik me moeilijk kan voorstellen. Zijn lopende zussen spoorden hem aan om te beginnen joggen.”

Schoenen

Vijftien jaar geleden nam Marc Van Loock deel aan zijn eerste jogging, de fanfarejogging in Lille. ”Sindsdien is hij volledig opengebloeid”, vervolgt Jos Torremans. ”Marc loopt meer dan honderd joggings per jaar. Dit betekent dat hij gemiddeld aan twee joggings per week deelneemt. Hij knoopt zijn schoenen ook niet meer dicht voor een afstand van minder dan tien kilometer. Gemiddeld traint hij twee keer per week. Hij loopt meer dan tweeduizend kilometer per jaar.”

Marc is door zijn club uitgeroepen tot Mister 100 voor zijn unieke prestatie, zeker omdat hij ook mindervalide is aan zijn handen.

”Ik deed vroeger nooit aan sport. Dankzij mijn zus ben ik er mee begonnen”, vertelt Marc Van Loock. ”Zo lang ik kan, ga ik er mee door. Ik jog vooral om vrienden te maken en voor mijn plezier. 27 kilometer is de langste afstand die ik ooit heb gelopen.”

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio