Mechelaars mogen fikse boete verwachten voor afschieten vuurwerk

Alvast drie Mechelaars kunnen zich in het nieuwe jaar aan een fikse boete verwachten voor het afschieten van vuurwerk zonder vergunning. In de Dijlestad is sinds vorig jaar immers een verbod van kracht, waardoor je zonder toelating van de burgemeester geen enkele vorm van vuurwerk meer mag afsteken.

Belga

Een eerste persoon werd afgelopen weekend betrapt op de Tervuursesteenweg. De 23-jarige man kreeg een proces-verbaal omdat hij zonder toelating vuurwerk afschoot. In de Theo Blickxstraat maakten nog eens twee mannen uit Mechelen, van 32 en 19 jaar, zich schuldig aan de overtreding van het verbod. De 19-jarige was ook in het bezit van verdovende middelen. Die werden in beslag genomen, aldus de lokale politie van Mechelen maandag.

In 2006 startte de stad Mechelen met een campagne om te wijzen op de gevaren van vuurwerk. Wie zonder toestemming van de burgemeester vuurwerk afsteekt of geen lid is van een vereniging en een speciale toelating heeft gekregen, riskeert een boete tot 250 euro. Aanvragen moet je schriftelijk richten aan de burgemeester.

Het verbod wil niet zeggen dat de Mechelaars op oudejaarsavond geen lichtspektakel krijgen. Mechelen voorziet een groot vuurwerk met nadien een openluchtfuif op de Grote Markt, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio