Overkop na kat-en muisspel, ondanks levenslang rijverbod

De bestuurder van het voertuig dat zondagavond over de kop ging op de E19 richting Antwerpen net voorbij de Craeybeckxtunnel had een levenslang rijverbod gekregen. Zijn wagen was ook niet verzekerd.

Belga

De procureur des Konings moet nog beslissen of hij voor de onderzoeksrechter wordt geleid. Dat meldt Olivier Lins van het Antwerpse parket maandag.

Het ongeval gebeurde rond 21 uur. Het parket verklaarde zondagavond nog dat er geen tweede wagen bij betrokken was, maar is daar na het verhoor van getuigen inmiddels op terug gekomen. Zij hadden immers gezien hoe er kort voor het ongeval een soort van kat- en muisspelletje bezig was tussen de auto die over de kop ging en een tweede wagen. Beide bestuurders hadden elkaar gehinderd, maar van een aanrijding zou evenwel geen sprake zijn. De tweede auto reed weg, nadat de andere over de kop was gegaan, en wordt nog opgespoord.

De vier inzittenden van het gecrashte voertuig raakten lichtgewond en werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder bleek een levenslang rijverbod te hebben gekregen en had dus helemaal niet aan het stuur mogen zitten. Zijn wagen was ook niet verzekerd. De man is maandag voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden voor onopzettelijke slagen en verwondingen in het kader van een verkeersongeval, vluchtmisdrijf en het feit dat hij ondanks een levenslang rijverbod toch achter het stuur was gekropen. Dat is vernomen van Olivier Lins van het Antwerpse parket.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio