Nieuw trottoir en fietspad voor Gitschotellei in Berchem

De Gitschotellei in Berchem heeft een nieuw fietspad en trottoir. ”De heraanleg was dringend nodig, want de slechte staat van het fietspad en het trottoir was een winkelstraat onwaardig”, zegt Luc Thiessen (CD&V),

Berchems districtsschepen voor Openbaar Domein.

“Nu is de Gitschotellei weer een mooie straat.”

Het fietspad en het trottoir in de Gitschotellei waren al jaren in zeer slechte staat. De eerste ingreep was het aanleggen van een groene berm tussen het trottoir en het fietspad. Voor de zomer werd dan begonnen met het fietspad. Tijdens de zomermaanden was het trottoir aan de beurt.

De werkzaamheden werden aangegrepen om de toegankelijkheid te verhogen. ”De hindernissen werden zo veel mogelijk verwijderd”, zegt Berchems districtsburgemeester Peter Raats (sp.a). ”Hierdoor kan men met de kinderwagen of de rolstoel veel comfortabeler winkelen. Aan alle oversteken werden blindengeleidingtegels aangebracht.”

Op deze winkelas werden ook honderd fietsbeugels geplaatst. De kettingen en de paaltjes achter de tramhaltes maakten plaats voor beugels.

De heraanleg hield een investering van 400.000 euro in , waarvan een ruim deel via het stoepenplan werd betaald. “Borgerhout stapte niet mee in dit verhaal”, zegt Thiessen. “Dat is spijtig, want daardoor is het Borgerhoutse deel niet heraangelegd.”

SVW

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio