“Gelukkig was het in een flits voorbij”

Drie overvallers stormden zaterdagavond brasserie Ter Linde binnen. “Ze zwaaiden met een vuurwapen en eisten geld”, vertelt uitbaatster Yolande. “Gelukkig was het in een flits voorbij.” Het trio verdween met de dagopbrengsten, goed voor 3.500 euro.

Brasserie-restaurant Ter Linde ligt op de drukke Mechelsesteenweg, vlakbij het Gemeenteplein en de eindhalte van trams 7 en 15. “Het moet rond 22.15u geweest zijn”, vertelt Yolande. Samen met haar echtgenoot Roger Joosen leidt ze de zaak al 31 jaar.

“Ik was aanwezig met twee diensters en een klant. We zouden vroeg sluiten. Een dienster ging naar buiten om enkele kaarsen naar binnen te halen. Plots vielen drie kerels met bivakmutsen binnen. Eentje had een wapen bij zich. Ik dacht eerst aan een grap.”

Dat was het duidelijk niet: de overvallers riepen dat iedereen op de grond moest gaan liggen en dat ze geld wilden. Een van de diensters probeerde de kassa nog in veiligheid te brengen.

Sjaal vergeten

Yolande: “Uiteindelijk belandde de kassa op de grond. De dienster moest ook haar portefeuille afgeven. Daarna gingen de drie met het geld op de loop. Ze maakten nog ruzie in een mij onbekende taal: een van hen wilde terugkeren omdat hij iets verloren was. Later vonden we zijn sjaal. Die heeft de politie meegenomen.”

De buit bedraagt ongeveer 3.500 euro. “Maar gelukkig vielen er geen gewonden. Uiteraard zijn we erg geschrokken. Zaterdagavond zaten we even met den track, maar we werden heel goed opgevangen door de politie. Ze gaven ons ook de raad om voortaan de binnendeur dicht te doen ,als het donker wordt.”

De daders blijven op te sporen. Wie zaterdagavond iets verdachts gezien heeft in het centrum van Mortsel, wordt gevraagd de politie te verwittigen.

Peter DE MEYER