Politie verhoort vier inzittenden na zware crash

Zondagavond iets na negenen ging een Renault Clio na een aanrijding meermaals over de kop op het einde van de Craeybeckxtunnel. De inzittenden probeerden te vluchten. Ze werden na verzorging verhoord door de politie.

Verpleegster Fleur reed op de E19 richting Antwerpen. “Een auto (de Clio, red.) vloog ons in de Craeybeckxtunnel voorbij”, vertelt ze. “Hij raakte ons net niet. ‘Weer ne zot’ zei ik tegen mijn vriend. Zonder de richtingaanwijzer te gebruiken reed hij van helemaal links naar uiterst rechts. Daar raakte hij een andere wagen.”

De aangereden wagen reed door, maar de Clio ging, na een remmanoeuvre van meer dan 150 meter, meermaals over de kop. Hij kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand, net buiten de Craeybeckxtunnel.

Verhoord

“Ik ben uitgestapt om te helpen”, zegt Fleur. “Er was ook nog iemand anders met medische kennis. De bestuurder zat gekneld achter het stuur. Twee andere inzittenden probeerden de persoon op de passagierszetel uit de auto te sleuren. Toen ik zei dat ze dat niet moesten doen, kreeg ik een duw van een meisje. Ze vloekten en tierden in het Frans. Nadien gingen ze gewond op de loop.”

Ver geraakten ze niet. Alle inzittenden belandden lichtgewond in het ziekenhuis. Na verzorging werden ze volgens het Antwerpse parket door de politie verhoord. Het gaat vermoedelijk om twintigers.

Drie van de vier rijstroken op het einde van de E19 bleven een hele tijd versperd.

PeDM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio