Happy-fuif splitst in vier

Go for Happy, de grootste eindejaarsfuif van ‘t Stad, moest dit weekend nog ijlings op zoek naar een nieuwe locatie. Postsorteercentrum X kon plots niet meer. De organisatoren zochten én vonden uiteindelijk vier andere zalen.

De editie 2007 zullen de Happy-organisatoren niet snel vergeten. Om veiligheidsredenen kan de fuif niet doorgaan in de

Skateplanet. Begin oktober startte de zoektocht naar een nieuwe zaal. Dat werd het leegstaande postgebouw aan het station van Berchem. Maar ook dat mocht niet zijn.

“We kregen een ‘terbeschikkingstelling’ van eigenaar

Robelco”, vertelt organisator Gory Willems. “Vier dagen later verbraken zij die overeenkomst. Blijkbaar was een aandeelhouder niet op de hoogte van de plannen. Hij stelde zijn veto.”

Dat kregen Willems en co op 18 december te horen. De organisatoren stapten naar de kortgedingrechter. Willems: “Maar die kan op zo’n korte termijn geen beslissing nemen. Ook een procedure bij het hof van beroep haalde niets uit.”

In zeven haasten werd er gezocht naar een alternatief. Er zal maandagavond- en nacht op vier locaties gefuifd worden: sporthal Schijnpoort, jeugdhuis Kavka aan de Oudaan en het Bosuilstadion. Bij het ter perse gaan was de vierde locatie nog niet bekend. “Het leuke aan Happy is dat we verschillende stijlen aanbieden op één adres. Dat kan nu dus niet. Wij lijden serieus imagoverlies. Dit is voor ons een zware financiële aderlating, maar we willen de fuivers toch een veilig en comfortabel uiteinde aanbieden.”

In voorverkoop gingen er 7.000 kaartjes over de toonbank. De organisatie kondigt nieuwe

juridische stappen aan. Robelco was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

PeDM

www.goforhappy.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio