Maria stopt met tappen

Maria Michiels (64) tapt niet langer pintjes. In haar café In de ster in Westmeerbeek (Hulshout) namen zij en haar man André (69) zaterdagavond afscheid van vrienden en klanten. Maria stond ook een tijdje in Heist-op-den-Berg achter de tapkraan.

Maria was zestien toen ze bij haar moeder en grootmoeder in café Het Pleintje in Heist-op-den-Berg al achter de toog stond. Ze hielp haar ouders ook bij hun dagelijkse melktoer. “Mijn zoon Ives is de vierde generatie die nu Het Pleintje uitbaat. Het café werd vooral bekend door mijn broer Paul Michiels van Soulsister”, vertelt Maria.

“Mijn man André is twintig jaar kapper geweest. Ik heb in Heist een kinderkledingzaak gehad. We namen In de ster in Westmeerbeek dertig jaar geleden over van de ouders van André. Het was hard werken”, blikt Maria terug.

De klanten, een mix van jong en oud, vinden het spijtig dat ze hun stamkroeg kwijt zijn. “Mijn grootvader kwam hier dagelijks zijn Jack-Op drinken. Mijn vader was hier vaste klant, als Chiro-snotter dronk ik hier mijn eerste pint en nu komen mijn kinderen hier regelmatig over de vloer”, vertelt een vaste klant.

“Maar het is mooi geweest, daar is iedereen het over eens. Ik ga nu voor mijn man zorgen”, besluit Maria. Zaterdagavond namen zij en André met een hapje en een tapje afscheid van vrienden en klanten. Zondag konden geïnteresseerden de volledige inboedel van het café per opbod kopen. De opbrengst van de verkoop schenken Maria en André aan Make-a-Wish. Over enkele maanden heropent een nieuwe uitbater het café.

Gaby WUYTS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio