Kapster in Nekkerspoel krijgt kogelbrief in de bus

De Mechelse politie is een onderzoek gestart naar twee incidenten die zich de voorbije dagen hebben voorgedaan in de wijk Nekkerspoel. Nadat opzettelijk een auto in brand was gestoken, kreeg nu een kapster een dreigbrief met een kogel in de brievenbus.

Nekkerspoel blijft een probleemwijk voor de stad en de politie. Geregeld doen er zich kleine incidenten met de buurtbewoners voor. De voorbije dagen ging het van kwaad naar erger. In de Borchtstraat staken onbekenden in het holst van de nacht de geparkeerde Nissan Micra van een 67-jarige bewoonster in brand. De brandweer vond drie brandhaarden. Ze trof bij het sporenonderzoek ook nog een restant aan van benzine in een fles, die zo goed als zeker bij de brandstichting was gebruikt. De politie nam de uitgebrande auto in beslag voor een uitgebreid onderzoek. Buren zouden 'jongeren met petten op' hebben zien weglopen.

Een paar honderd meter verder beleefde een kapster de schrik van haar leven. In haar brievenbus stak een brief met daarin een kogel. De politie nam de brief in beslag. Daarin stond dat de kapster een kind van Satan is en doden op haar geweten heeft. “De dood loert achter een klein hoekje”, zo besloot de tekst in de dreigbrief.

Niemand van de geviseerde slachtoffers is de voorbije maanden in conflict geweest met jongeren uit de wijk. De politie wil in het belang van het onderzoek geen verdere commentaar kwijt, maar onderzoekt de twee voorvallen. Voor zover we konden vernemen, wordt er in politiekringen zwaar getild aan deze feiten.

LDN

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio