Els Van Weert doet intrede in schepencollege

De eedaflegging van de federale ministers heeft een rechtstreeks gevolg voor de stad Lier. Want Els Van Weert (Lier Leeft) is nu staatssecretaris af en kan daardoor haar schepenambt eindelijk opnemen.

Els Van Weert werd op 2 januari tot schepen verkozen. Als staatssecretaris was zij verhinderd om effectief haar schepenambt op te nemen. Sophie D’Hulst (Lier&Ko) zou haar tijdelijk vervangen als schepen van Cultuur, Onderwijs, Wijkwerking, Evenementen, Duurzame Ontwikkeling en Ontwikkelingssamenwerking. Wat oorspronkelijk zes maanden zou duren, sleepte door de moeilijke regeringsvorming aan tot bijna een jaar.

“Ik was wellicht een van de weinige Belgen die niet op een nieuwe regering zat te wachten”, lacht Sophie D’Hulst. ”Of ik nu spijt heb dat ik geen schepen meer ben? Natuurlijk wel, maar ik ben blij dat ik toch al wat heb kunnen realiseren. Bijvoorbeeld het verhuren van de Pidpa-site aan kunstenaars, het kunstproject Het Eiland en de Gomor-vrijetijdspas.”

De plaats van Sophie D’Hulst in het schepencollege is ondertussen ingenomen door Els Van Weert. Lier&Ko verliest daardoor een schepen, terwijl Lier Leeft er een tweede bij krijgt. “Het zal daardoor gemakkelijker worden om er iets door te drukken”, geeft Van Weert schoorvoetend toe. Of ze dan zal terugkomen op het afschaffen van de gratis bussen? “Die beslissing is genomen. We zijn daar natuurlijk niet enthousiast over, maar Lier Leeft stond hierover geïsoleerd in het schepencollege. Wat voor ons belangrijk is, zijn de compensaties die eraan vasthangen, zoals meer en betere fietspaden en een sociale correctie op het busticket voor bepaalde bevolkingsgroepen.”

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio