Retiese ontwerp geboortekaartjes

An Melis werd tijdens haar kunstopleiding gebeten door de tekenmicrobe. Ze maakt nu jaarlijks verschillende collecties geboortekaartjes. Hallmark verspreidt haar werkjes in België en in de buurlanden.

“Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”, zegt An Melis. De creatieve duizendpoot studeerde af als kleuterleidster, maar heeft aan schrijven en tekenen ondertussen een fulltime job. Zij tekent nieuwjaarsbrieven, kerstkaarten en wenskaarten voor Hallmark.

De wenskaartenleverancier doet ook een beroep op An voor het maken van geboortekaartjes. De creatieve werkjes worden verspreid in België, Nederland en binnenkort ook in Frankrijk.

“Jaarlijks krijg ik opdrachten voor het maken van geboortekaartjes. Dat is telkens weer een uitdaging. Daar zit ik dan een week op te broeden. Soms krijg ik een thema opgelegd. Afgelopen jaar mocht ik mijn eigen idee uitwerken.”

“Ik koos als thema ’oude bruine beren’. Mijn tekeningen op de geboortekaartjes zijn gebaseerd op de oude bruine teddyberen gevuld met stro. Knuffels liggen goed in de markt, daarom doe ik in dit thema verder. Al weet je nooit vooraf welk ontwerp een topper wordt.”

Hekselien

De kleuren van Ans tekeningen zijn ros-bruin. An gebruikt hiervoor aquarelpotloden. Die bestaan uit kleurstoffen zoals arabische gom of klei en ze hebben een harde punt. Voor het fijnere tekenwerk gebruikt ze acryl.

An Melis is bij het grote publiek ook bekend als vertelster. Ze brengt in de gedaante van een heks verteltheater aan kleuters en in lagere scholen. De Retiese schrijft ook de muziek voor de liedjes in haar boeken en bedenkt spelletjes en knutselideeën.

“Mijn ziel ligt bij de dingen die ik kan en die ik graag doe. Het tekenen voor kinderen is mijn grootste passie.” Het jonge volkje kent haar dan ook vooral van de kinderboekenreeks Hekselien.

Gaby WUYTS

melis.an@telenet.be

Bent u in 2007 trotse ouder geworden van een kleine spruit? Bezorg ons dan vóór 7 januari uw mooiste close-up babyfoto via www.babyspecial.be/gva en wij laten uw oogappel schitteren in de krant.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio