Hippie zet punt achter Dalí

De eerste hippie van Turnhout zet een punt achter zijn rijk gevuld horeca-verleden. Na zestien jaar stoppen Nic en zijn vrouw Mayke Verdick met het restaurant Dalí. Vanaf 2008 nemen An en Roel Vos de ribbetjes-zaak over.

Nic Verdick heeft zowat alle alternatieve cafés in Turnhout uit de grond gestampt. Op zijn zeventiende begon hij in ’t Hertje, daarna had hij Hebcat op de Merodelei. “Dat was één van de tofste jeugdcafés van Turnhout”, vindt Nic. “Ik sprak in Antwerpse hippiekroegen zangers aan en bracht hen naar Hebcat.”

Na Hebcat volgde nog ’t Prutske, De Mok in Ravels, ’t Hofke van Cassatie en op z’n 45ste opende hij Dalí. Zestien jaar ribbetjes serveren brengt heel wat anekdotes met zich mee. “We mochten ooit plots geen eten meer serveren. We hadden geen gevalideerd diploma.” Na drie weken kookboeken lezen, ging Nic naar de middenjury. “Ik was er van de eerste keer door en had nog nooit een pan vastgehad.” Want Mayke heeft altijd de keuken gedaan.

Intussen is Nic zijn wilde haren kwijt, maar hij staat bekend als de eerste hippie van Turnhout. “Ik liep op blote voeten, had lang haar en uitgerafelde broeken.”

Er gaat een verhaal de ronde dat zijn vader tijdens het slapen Nics haar heeft afgeknipt. “Daar is niks van waar”, verzekert Nic. Tijdens het uitgaan in Ravels hebben ze het hem ooit wel gelapt. “Toen ik naar het toilet ging, hielden een paar jongelui mij tegen en begonnen in mijn haar te knippen. ”

Vandaag, met oudjaar, is er in Dalí nog een feest voor de vaste klanten. Daarna nemen Roel en An Vos met groot enthousiasme de zaak over. De uitbaters veranderen, maar de naam, het telefoonnummer, en vooral de ribbetjes, die blijven.

Marian MICHIELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio