Bakker stopt na veertig jaar

Gust en Lisette Walbers trekken vandaag, maandag, na veertig jaar, definitief de deuren van hun bakkerij in de Gasthuisstraat in Beerse dicht. De familiezaak heeft nog geen opvolger gevonden.

Bakkerij Walbers in Beerse legt vandaag de ovens stil. Gust (61) en Lisette (58) Walbers genieten vanaf 1 januari van hun pensioen.

”We sluiten de bakkerij met gemengde gevoelens”, vertelt Lisette. ”We kunnen zelf eens iets anders doen vanaf nu. Maar we hebben nog geen nieuwe warme bakker gevonden die de zaak wil overnemen.”

Het vele nacht- en weekendwerk en de vele arbeidsuren schrikken jongeren af. Toch stonden Gust en Lisette altijd graag in de bakkerij. ”Bakker zijn, is plezant. Je kan een eer maken van je werk”, zegt Gust Walbers.

”We waren vooral gespecialiseerd in het maken van worstenbroden, appelbollen en chocolade met Pasen en sinterklaas. Dit jaar hebben we ook bergen chocolade verkocht. Het was alsof de klanten wisten dat het hun laatste kans was”, lacht Lisette.

”Gust heeft het geluk gehad een taart te mogen maken voor de 25-jarige carrière van pianist Johan Stolz. Hij maakte een ijstaart in de vorm van een piano.”

”Vanaf nu kunnen we meer met de caravan weg en meer met onze kleinkinderen op pad gaan”, zegt het bakkerskoppel.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio