Lichaam met mes in borst gevonden te Aalst

De 28-jarige man (T.M.) die zaterdag werd opgepakt in verband met de dood van de 51-jarige Alfons J. in Aalst, heeft bekend dat hij de man heeft geslagen met een hamer en hem vervolgens heeft neergestoken. De oorzaak is een uit de hand gelopen ruzie tussen beiden.

Belga

BR>

T.M. leende vorig jaar 200 euro aan Alfons J. en eiste die nu terug. Bij een schermutseling hierover zaterdagochtend in de woning van het slachtoffer in de Schrijversstraat in Aalst sloeg de dronken T.M. Alfons J. met een hamer op het hoofd en stak daarna een mes in zijn borst. De Aalstenaar overleed aan zijn verwondingen. Een voorbijganger die de voordeur op een kier zag staan, trof zaterdagnamiddag het gehavende, levenloze lichaam van de man aan.

T.M. wordt zondag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag met voorbedachten rade.

Het lichaam van het slachtoffer, de 51-jarige Alfons J. uit Aalst, werd omstreeks 14.00 uur ontdekt door een voorbijganger die de voordeur op een kier had zien staan aan de Schrijversstraat in Aalst. Hij had een mes in de borststreek.

Daarop kwamen de gerechtelijke diensten ter plaatse. Uit het onderzoek bleek dat een vechtpartij heeft plaatsgevonden waarbij het slachtoffer geslagen werd door vermoedelijk een hamer en nadien gestoken werd met een mes.

De lokale politie van Aalst linkt de feiten aan een 28-jarige man (T.M.), die omstreeks 13.00 uur bestuurlijk was opgesloten voor openbare dronkenschap. Volgens het parket zijn er een aantal duidelijke aanwijzingen, waaronder de beschrijving van de verdachte door een getuige, die in de richting van de man wijzen.