Relschoppers verwonden politie op kerstmarkt

Op de kerstmarkt in Antwerpen zijn vrijdagavond drie politieagenten lichtgewond geraakt toen ze enkele relschoppers wilden inrekenen.

Belga

Die hadden met glazen staan gooien vanop de ijspiste op de Grote Markt. Later deed er zich nog een tweede incident voor. Vijf heethoofden werden opgepakt, maar zij mochten na verhoor weer naar huis. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen zaterdag.

Agenten die op de kerstmarkt op de Grote Markt toezicht hielden, merkten rond 22.30 uur hoe enkele twintigers vanop de ijspiste met glazen gooiden naar de omstanders. Toen de agenten hen wilden inrekenen, werd een agent langs achter aangevallen door een vriend van de betrokkene. Ook hij werd overmeesterd. Het gaat om twee jongemannen van 22 en 26 jaar uit Turnhout en Antwerpen.

Enkele ogenblikken later werden agenten van de Hondenbrigade aan de andere kant van de Grote Markt door jongelui uitgedaagd.

Een drietal ruziestokers stampten naar de dieren, waarop zij naar hun aanvallers beten. De amokmakers van 21, 26 en 32 jaar uit het Antwerpse raakten lichtgewond.

Zij werden net als de andere twee heethoofden meegenomen naar het bureau, maar mochten na verhoor beschikken. Drie politieagenten raakten lichtgewond. Op de kerstmarkt in Antwerpen zijn de voorbije weken al meerdere schermutselingen geweest. De betrokkenen hebben vaak te diep in het glas gekeken.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio