Spelers ontgoocheld over nieuwe ondergrond Australian Open

De eerste spelers die de nieuwe ondergrond van de Australian Open tennis, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen (14-27/01), getest hebben, zijn eerder ontgoocheld over de nieuwe baan, en geven aan dat ze te traag is.

Belga

De ondergrond Rebound Ace werd voor de komende editie na 20 jaar dienst vervangen door de Amerikaanse synthetische baan Plexicushion. Ook op de Hopman Cup in Perth wordt op die ondergrond gespeeld, en daar waren de reacties dus niet enthousiast.

"Ik ben geen grote fan van deze ondergrond", verklaarde de Amerikaan Mardy Fish zaterdag, na zijn wedstrijd tegen de Indiër Rohan Bopanna in de Hopman Cup. "Hij is een beetje te traag voor mij".

Ook het Servische dup Novak Djokovic en Jelena Jankovic was niet tevreden over de snelheid van de baan. "Ze lijkt echt trager dan de Rebound Ace waarop ik vorig jaar gespeeld heb in Sydney en Melbourne", aldus Jankovic. Djokovic houdt de hoop evenwel hoog: "Momenteel is de baan erg traag. Na enkele dagen of een week, kan ze echter rapper worden. We zullen zien hoe het evolueert".