Jongen (18) verongelukt tijdens papierophaling KSJ

In Laarne, ten oosten van Gent, is zaterdagmorgen een 18-jarige jongeman om het leven gekomen bij een papier- en kartonophaling door de plaatselijke KSJ. Bij het achteruitrijden van de vuilniswagen die ingezet werd voor de papierslag is de jongen onder de vrachtwagen terechtgekomen. Die is daarop onmiddellijk overleden. Dat meldt zonechef van Wetteren Germain Vercruyssen.

Belga

BR>

De jongen was op 17 december achttien jaar geworden en kon daardoor voor het eerst meedoen aan de periodische papierophaling van de KSJ van Laarne. De overige leden van de jeugdbeweging zijn opgevangen door de slachtofferbejegenaars van de lokale politie. Het meisje dat betrokken was bij het ongeval was "op zijn minst onder de indruk", aldus Vercruyssen.

KSJ nationaal reageert geschokt

Marlies de Werd, woordvoerster van de KSJ nationaal, reageert geschokt op het ongeval van de 18-jarige jongen in Laarne die onder een vrachtwagen terechtkwam bij een papierophaling. "Het is natuurlijk verschrikkelijk dat een leider die wil meewerken aan onze organisatie komt te overlijden", aldus De Werd. "Wij wensen dan ook ons medeleven over te maken aan de ouders, familie, vrienden en de KSJ van Laarne om die eerste moeilijke momenten door te komen."

Een eerder dergelijk ongeval is bij de KSJ nog niet voorgevallen: "Bij mijn weten is het de eerste keer dat zoiets gebeurt", zegt De Werd. Meer details over de precieze omstandigheden van het ongeval kon zij nog niet geven, prioriteit is momenteel de opvang van de leden en de leiding van de bewuste KSJ-afdeling.

Wat betreft verzekering is er volgens de woordvoerster normaal gesproken geen probleem: "De groep heeft als een goede huisvader gehandeld, dus in principe wordt alles gedekt door de groepsverzekering van de KSJ Laarne".