Snoepfabriek uitgebrand in Brussel, vermoedens van brandstichting

In de Brusselse gemeente Neder-over-Heenbeek is vrijdagnacht een snoepfabriek volledig uitgebrand. Daarbij zijn twee brandweermannen lichtgewond geraakt, zo meldt de Brusselse brandweer. Omdat er sporen van braak waren en er verschillende brandhaarden waren, vermoedt de brandweer dat er sprake kan zijn van brandstichting.

Belga

De brandweer werd eerst opgeroepen voor een brand in de burelen van de snoepfabriek. Dat bleek een kleine brand die snel onder controle was maar zelfs na het blussen bleef er in de loods een dikke rook hangen.

De brandweerlui gingen dan verder op onderzoek en ontdekten een tweede brandhaard, die snel uitbreiding nam. Het duurde een hele tijd voor ook die haard onder controle was en in tussentijd ging het grootste deel van de fabriek in de vlammen op.

Bij de bluswerkzaamheden raakten twee brandweerlui gewond. Zij kropen op een dak om na te blussen maar zakten door de vloer. De twee werden naar het ziekenhuis overgebracht maar hun verwondingen bleken evenwel nog mee te vallen.

Een eerste onderzoek na de brand bracht sporen van inbraak aan het licht. "Dat feit, samen met het bestaan van meer dan één brandhaard en de snelle uitbreiding van de brand doet ons vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is", zegt de Brusselse brandweer. "Mogelijks zijn er brandversnellers gebruikt." Het Brusselse parket onderzoekt de zaak verder.