Trabelsi schreeuwt onschuld uit in brief aan DH

La Dernière Heure heeft een niewe brief ontvangen van de wegens terrorisme veroordeelde Tunesiër Nizar Trabelsi Nizar Trabelsi.

Belga

Eerder deze week kreeg de krant al een brief van Trabelsi (37) en zijn vriendin Nama waarin ze zeggen dat er helemaal geen plannen bestaan of hebben bestaan om hem uit de gevangenis te bevrijden of om aanslagen te plegen in ons land.

In de nieuwe en lange brief herhaalt Trabelsi, die in 2004 werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar wegens het voorbereiden van een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, dat er geen enkele aanwezing is om hem ervan te verdenken aanslagen te hebben gepland in België.

Trabelsi belooft ook dat hij "een gevecht zal leveren om zijn onschuld te bewijzen". Hij herinnert eraan dat zijn vijanden den Amerikanen zijn. "Ik was geprogrammeerd om te doden. Dat is wat ik in Afghanistan heb geleerd. Ik ben beginnen te veranderen en positiever te denken, ondanks de haat die ik in mijn hart en in mijn bloed voel tegen de Amerikanen, niet tegen de Europeanen", schrijft hij nog.