Titelverdediger Van Barneveld uitgeschakeld op WK darts

Raymond van Barneveld is zijn wereldtitel darts bij de profbond PDC kwijt. De 40-jarige Nederlander verloor vrijdagavond in Londen in de derde ronde van het WK met 4-2 van de Engelsman Kevin Painter.

Belga

Van Barneveld, die wat grieperig was tijdens het toernooi, kwam vrijdagavond met 0-1 voor in de best-of-seven. Daarna verliep het duel met The Artist - de bijnaam van Painter - moeizaam. De Engelsman was oppermachtig in de tweede set (3-0) en nam vervolgens de leiding door ook de derde set te winnen. Met 3-0 in de vierde set bracht Van Barneveld de stand nog op 2-2. In de vijfde en zesde set kwam de Hagenaar steeds in legs voor, maar in beide gevallen ging het toch nog mis. Van Barneveld verspeelde in de zesde set een voorsprong van 2-0 in legs aan de verliezende finalist van 2004. Het gemiddelde van Van Barneveld lag voor zijn doen laag, per beurt 90,75.

"Raymond is een geweldige kampioen en bovendien een aardige jongen, maar het was dit keer mijn dag", genoot Painter van zijn zege. De Engelsman besliste de partij met een tien-darter, waarbij hij twee keer de maximale score van 180 wierp.