Kruibeke nodigt zonechef politie uit

De lokale politie Kruibeke-Temse krijgt volgend jaar zowat 3,7 miljoen euro van de gemeenten Kruibeke en Temse om de begroting voor 2008 rond te krijgen. Temse betaalt 2,5 miljoen euro, Kruibeke 1,2 miljoen.

Het Kruibeekse gemeenteraadslid Jos Stassen (Groen!) wil dat zonechef Jean-Marie Boudin het veiligheidsbeleid voor Kruibeke komt uitleggen. ”De politiezaken zijn door de oprichting van de politieraad volledig uit de gemeenteraad gehaald”, zegt Jos Stassen. ”Toch moeten wij 1,2 miljoen euro aan de politie besteden. Ik heb daar geen probleem mee, maar het is veel geld. Ik weet dat er een verschil is in aanpak van de politie in Kruibeke en Temse. Ik zou graag willen weten wat het precieze politiebeleid is in Kruibeke. Het lijkt me aangewezen dat de zonechef dat komt toelichten.”

”Er bestaat zoiets als een zonaal veiligheidsplan, maar ik geef toe dat 1,2 miljoen euro niet weinig is”, zegt burgemeester Antoine Denert (DENERT). ”Het is niet zo’n slecht idee om de zonechef eens uit te nodigen.”

GeNo

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER