Patrick Kloen voorzitter van Lijst Dedecker

De Edegemse afdeling van LDD is de grootste in de zuidrand van Antwerpen. Patrick Kloen werd zopas unaniem tot voorzitter gekozen. Een website zit er niet in. Alle domeinnamen werden al geregistreerd door Louis Convents van edegem-anders.

De 63 leden verkozen Luk Strymans tot ondervoorzitter, Paul Van Der Veken wordt secretaris, Caroline Lenders penningmeester en Marc De Schrijver neemt de ledenwerving voor zijn rekening.

Patrick Kloen was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 kandidaat voor het Vlaams Belang. Hij werd niet verkozen, maar zetelt wel in de OCMW-raad. Als eerste opvolger voor VB zal hij in 2008 ook in de gemeenteraad komen als onafhankelijke. Kloen zal de plaats innemen van VB-fractieleider Pierre Van Dijck, die in Stekene gaat wonen.

Website al geregistreerd

Inmiddels is de eerste rel al een feit. “Toen we onze website wilden opstarten, bleek dat alle mogelijke domeinnamen, die naar LDD refereren, al geregistreerd waren op naam van Louis Convents, fractieleider van edegem-anders”, zegt Kloen. “Wat die man bezielt, weet ik niet. We laten het daar niet bij, de partijtop heeft al de nodige stappen ondernomen tegen Convents.”

“Bescherm jezelf, is de eerste les in de politiek”, zegt Convents laconiek. “Ik ben een boek aan het schrijven over de Edegemse politiek. Leugenaars, durvers en deugnieten, is de titel. Zelf ben ik bij de deugnieten. LDD moet daar niet zo zwaar aan tillen. Als Jean-Marie Dedecker langskomt en me vraagt om die domeinnaam vrij te geven, zal ik dat waarschijnlijk wel doen.”

MdSw