Eigenaars van tweede huis betalen meer belasting

De gemeenteraad verhoogt de opcentiemen en de belasting op tweede woningen. Het is van 1995 geleden dat dat nog gebeurde.

De opcentiemen op onroerende heffing worden verhoogd naar 875 (was 700). Het Vlaamse gemiddelde bedraagt 1.297 en de aanvullende personenbelasting 7,12%. Daar blijft Schilde ver onder. Schepen van Financiën Dirk Roosen (Open Vld): “Om de landelijkheid en het vele groen te kunnen behouden werd in 1990 gekozen voor een verkavelingsstop. De bevolkingsaanwas stagneert en het draagvlak van de belastingen blijft gelijk. Deze verhoging is dus een noodzakelijke maatregel.”

Eigenaren van een tweede huis in Schilde moeten meer belasting betalen. Vlaams Belang kon zich in de aanvullende personenbelasting vinden, maar stemde tegen de andere verhogingen. Guido Wuyts (Vlaams Belang): ”Ze zijn in strijd met de verkiezingsbeloftes van Open Vld en CD&V.”

Burgemeester Yolande Avontroodt (Open Vld): “Voor het strategisch meerjarenplan moeten we zeker zijn dat wat moet gebeuren, ook financieel haalbaar is. De financiële toezegging van 100 euro per inwoner van Vlaams minister van Financiën Dirk Van Mechelen kwam pas nadat de gemeentelijke begroting al was samengesteld.”

WJ

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio