Openingsfeest plein staat in de steigers

Het gemeentebestuur plant een officiële opening van het nieuwe Dorpsplein, mogelijk in combinatie met de nieuwe bibliotheek. “We werken nog volop aan de invulling van dat feest”, luidt het.

“Het Dorpsplein is open voor het publiek en voor zo’n 99% afgewerkt”, zegt Frederic van Haaren (Open Vld), schepen van Openbare Werken. “Het zijn nog wat kleine dingen die moeten worden afgerond. Paaltjes plaatsen om te verhinderen dat auto’s het plein oprijden, voegen bijwerken, ... Zo moeten ook de partijen in Cortenstaal, onder de meerstammige plataan en de tafel, nog worden bijgewerkt. Eén trapje van de keermuur werd vorige week vervangen door eentje met scharnieren, want eronder staat een elektriciteitskast. Ook de led-lichtjes in de keerwand zijn geplaatst.”

De afwerking van de bibliotheek vlot ondertussen. “Die opent normaal rond half maart”, weet bevoegd schepen Sabine Van Dooren (Open Vld). “In februari wordt de collectie verhuisd.” Het is nu wachten op de officiële opening van het plein, mogelijk in combinatie met die van de bib.

Christophe MATTHIJSSENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio