Artisanale koffie in retrosfeertje Voormalige uitbaters ijssalon openen Den Rooden Leeuw op IJzerenl

Ze zijn geen onbekenden op de IJzerenleen, want Philip Boone en Christine De Hornois hebben er vijftien jaar lang ijssalon Intermezzo uitgebaat. Nu zijn ze naar de overkant van de straat getrokken om van Den Rooden Leeuw een retro koffiezaak te maken.

“De IJzerenleen is voor mij dé meest perfecte plaats in België om een zaak te openen. Het is een straat met een pleinfunctie, maar niet te breed zoals bij marktpleinen. Bovendien zijn de kleine zelfstandigen er in overvloed aanwezig. We hebben vijftien jaar in ons ijssalon gezwoegd, maar we wilden onze twee opgroeiende kinderen meer begeleiden in hun schoolkeuze. Ook dat is een waarde”, zegt Philip. “Gelukkig heerste er een fijne collegialiteit met de vorige uitbater van het Koffiehoekje. Na de besprekingen in het Vrijbroekpark heb ik het dezelfde avond nog gekocht met een briefje van vijf euro als voorschot.”

Het karaktervolle koffiehuisje in de IJzerenleen 37 werd in een modern kleedje gegoten en opende recent de deuren. “We hechten veel belang aan kwaliteitsvolle en artisanale producten. Naast ons eigen merk Den Rooden Leeuw kunnen mensen hier ook terecht voor zeven melanges en een feestmengeling”, schetst de uitbater.

De Roden Leeuw is zelfbediening met oog voor de Engelse stijl. Binnenkort wordt de achterzijde omgetoverd tot fusionwinkel waar je brocanterie kan kopen. De zaak is alle dagen open van 9 tot 18u, zondag gesloten.

Sarah SCHOETERS

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio