Gemeente overweegt flitspalen in Kessel

Het Nijlense gemeentebestuur wil de verkeersproblematiek in Kessel oplossen met een uitgebreide zone 30 met wegversmallingen. Ook flitspalen zijn een ernstige optie voor het bestuur.

In de volksraadpleging van

30 september werd de gewijzigde verkeerscirculatie in Kessel-centrum weggestemd. Ondertussen werd een plan opgemaakt om de verkeersveiligheid in het dorp op een andere manier te verbeteren. ”De zone 30 zou worden uitgebreid vanaf de Berlaarsesteenweg tot aan de Stationssteenweg. Er komen wegversmallingen om het verkeer te vertragen, ook in de drie straten waar nu de omleiding langs loopt. Een tweede mogelijke maatregel is de plaatsing van flitspalen. Die voorstellen werden al goedgekeurd door de gemeentelijke verkeerscommissie”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V).

De N13(Lier-Herentals) is een gewestweg en de gemeente is daardoor niet bevoegd om autonoom aanpassingen te doen. De Provinciale Commissie Verkeer zal zich op 15 januari over het voorstel buigen. Daarna kan er meer duidelijkheid komen over wanneer de verkeerssituatie wordt aangepast.

BePrMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio