Jeugddienst richt fuifzaal in cultureel centrum in

Bornem heeft zijn jeugdbeleidsplan voor de komende jaren klaar. De jongeren mogen heel wat nieuwigheden verwachten.

De jeugddienst heeft op vraag van de jongeren zelf al enkele projecten opgestart: repetitieruimte, skateterreinen, flybike, een dj-tent Rock Eikerheide en B’Art Shoque in Ter Dilft. Ze wil een en ander nog verder uitbouwen en de jongeren daarvoor aanspreken via de jeugdraad, de verschillende werkgroepen rond de reeds gestarte projecten of de monitorenwerking.

Om jongeren te bereiken, komt er een

vakantiekrant met het volledige aanbod van alle diensten in één brochure. Voorts staat een echte jeugdwebsite gepland en de jeugddienst trekt ook naar de scholen met een jongerengids.

De twintig speeltuintjes in Bornem blijven behouden en er komen nieuwe toestellen. De gemeente wil ook het Nonnenbos aankopen als speelbos en een nieuw skateterrein aanleggen in Mariekerke en het Breeven.

Misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende actie uit het jeugdbeleidsplan is de nieuwe fuifzaal in het cultureel centrum Ter Dilft. De polyvalente zaal werd aangepast om autonoom van de rest van het gebouw te kunnen functioneren. Er werd een tussendeur geplaatst in de gang naar de bibliotheek en de nooduitgang werd verbouwd tot ingang van de fuifzaal. In de zaal kunnen fuiven plaatsvinden voor meer dan vijfhonderd mensen. Maar dat betekent niet dat het cultureel centrum een dancing wordt. De gemeente heeft het aantal fuiven beperkt tot acht per jaar.

JaHi

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio