Inzittenden auto nemen de benen na duik in de Nete

Een avondje uit is voor twee twintigers vrijdag in de vroege ochtend geëindigd met een nat pak, toen hun wagen aan de Netebrug op de Mechelsesteenweg in Rumst een bocht miste en de rivier indook. Beide inzittenden wachtten de komst van de hulpdiensten niet af, zodat die enige tijd vreesden dat er sprake was van drenkelingen. Uiteindelijk bleek die vrees onterecht.

Bij de politie Rupel liep vrijdagochtend omstreeks 2.30u de melding binnen dat er aan de Netebrug in Rumst, op de grens met de Mechelse deelgemeente Walem, twee personen in natte kledij waren opgemerkt. “Toen een van onze ploegen ter plaatse kwam, was van deze personen geen spoor meer. Blijkbaar waren ze in een andere wagen overgestapt en mee weggereden. Wel werd in de berm aan de zijde van Antwerpse Waterwerken een bandenspoor opgemerkt, waardoor er een vermoeden rees dat een wagen in de Nete was beland”, vertelt woordvoerder Joris Van Camp van de politie Rupel. “Onmiddellijk werd groot alarm geslagen en kreeg de brandweer van Boom versterking van de collega’s van Mechelen, Londerzeel en Niel om met duikers een zoekactie op touw te zetten. “Brokstukken van een bumper, een licht op de oever van de Nete en gebroken takken in de begroeiing sterkten het vermoeden dat een auto in de Nete was beland”, gaat de Boomse brandweercommandant François Van den Eynde voort. Hoewel duikers het voertuig niet konden vinden, werd de zoekactie voortgezet met een boot met ingebouwde sonar van de brandweer van Niel. “Omdat niet duidelijk is hoeveel personen in de wagen zaten, moesten we ervan uitgaan dat er nog personen in het gezonken voertuig konden zitten”, gaf commandant Van den Eynde aan.

Derde persoon

“Even was er inderdaad onduidelijkheid over het aantal inzittenden. Een van hen, een meisje, had haar ouders gezegd dat ze zou uitgaan met een meisje. Toen ze ‘s nachts na het ongeval thuiskwam en het ongeval opbiechtte, werd daarom even gedacht dat er sprake was van een derde inzittende”, verklaart Joris Van Camp daags nadien.

Omdat intussen ook de boot geen spoor van de wagen kon vinden, werd de zoekactie omstreeks 5.30u opgeschort. Vrijdagnamiddag werd ze dan om 14u, bij het laagste tij op de Nete, hervat. Anderhalf uur later kon de sonar de auto dan wel lokaliseren, verrassend genoeg aan de andere zijde van de brug. Een takelfirma zette de zwaar gehavende BMW uiteindelijk weer op het droge. De politie Rupel was dan nog steeds op zoek naar de chauffeur, van wie de identiteit wel gekend is.

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio