Belastingen gaan omhoog en omlaag

Het bestuur van Beerse heeft beslist om de opcentiemen op de onroerende voorheffing te verhogen van 1.040 naar 1.200. De personenbelasting daalt van 6,7 naar 6,5 procent. Volgens de coalitie van CDE en Groen! was de verhoging noodzakelijk om de werking van de gemeente te garanderen.

De opcentiemen in Beerse gaan vanaf 1 januari de hoogte in. Volgens het schepencollege is de verhoging nodig om de werking van de gemeente sluitend te maken.

”We kregen 280.000 euro minder onroerende voorheffing van bedrijven binnen door een beslissing van de regering Verhofstadt”, zei Kamiel Michielsen (CDE), schepen van Financiën. ”We hadden ook meeruitgaven tijdens de voorbije legislatuur, zoals voor het sociale huis van het OCMW.”

De coalitie kreeg nog geen begroting voor 2008 rond. De gemeenteraad keurde daarom voorlopige kredieten voor januari goed. De begroting ligt een van de volgende maanden ter stemming voor.

De oppositie uitte zware kritiek op de belastingverhoging en het uitblijven van de begroting. ”De coalitie gebruikt zwakke argumenten om de belastingen te verhogen”, meende oppositielid en voormalig schepen van Financiën Freddy Smans (Vlim.be).

BVDL

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio