Tent weer overeind na storm van vorig jaar

Jeugdbeweging KSJ verwelkomt op oudjaar ruim vierduizend jongeren in een megatent voor de jaarlijkse nieuwjaarsfuif. Vorig jaar haalde een storm de tent neer, wat voor een enorme ravage zorgde. De organisatoren lieten de moed niet zakken en pakken dit jaar uit met hun dertigste editie.

De jaarlijkse nieuwjaarsfuif is dé trots van de Katholieke Studerende Jeugd (KSJ) in Mol. ”Een Mols café organiseerde de fuif voor het eerst”, heeft Geert ­Vanwetswinkel zich laten vertellen. ”KSJ nam dit initiatief al snel over en evolueerde naar een grootse tentfuif. Als je als jeugdbeweging zoveel gemotiveerde mensen bij elkaar kan krijgen die hun nieuwjaar opofferen om te helpen op de fuif, vind ik dat toch wel heel knap. Iedereen is er trots op dat we dit voor de dertigste maal mogen en kunnen organiseren.”

Vorig jaar gooide een felle storm roet in het eten. Een rukwind haalde de feesttent neer. Al het materiaal binnenin raakte beschadigd. De KSJ-organisatoren konden met hulp van de gemeente uitwijken naar het technisch instituut Sint-Paulus om de fuif in afgeslankte vorm te laten plaatsvinden.

”Als organisatoren waren en zijn we volledig in orde. We plegen altijd overleg met de brandweer en de tentenbouwer, maar tegen die storm was geen kruid gewassen. Gelukkig hebben we een sterke achterban. Hetgeen vorig jaar is gebeurd, maakte een enorme indruk op ons en heeft ons dichter bij elkaar gebracht. Iedereen stak nog een tandje bij. Het feit dat we vandaag opnieuw een tent opzetten, bewijst dat niemand het hoofd heeft laten hangen en we er met z’n allen blijven voor gaan.”

Vrijwillig

”Voor deze jubileumeditie hebben we kosten noch moeite gespaard. We hebben veel geïnvesteerd in belichting. Om middernacht staat er iets speciaals op het programma en er komen leuke dj’s draaien. Toch hebben we de prijzen bewust niet verhoogd. De inkomprijs bedraagt vier of vijf euro. Daarvoor krijgen de bezoekers heel wat in de plaats, het gaat echt wel de moeite zijn,” klinkt het overtuigend.

De Molse KSJ heeft een honderdtal ingeschreven leden van zes tot achttien jaar. “Elke zaterdag bieden we hen een leuke activiteit aan. Het mooie aan dit verhaal is dat het allemaal op vrijwillige basis gebeurt”, besluit Geert.

Wim TUBBAX

www.ksjmol.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio