Brand legt chalet in de as

Een felle brand heeft een houten chalet op het domein van camping De Heide, achter binnenspeeltuin De Kloek, langs de Liersesteenweg in Grobbendonk in de as gelegd. De 89-jarige bewoonster kon zich tijdig in veiligheid brengen.

Het vuur ontstond vrijdag om 10.45u in de chalet vlakbij de conciërgewoning van het domein van De Heide en binnenspeeltuin De Kloek langs de Liersesteenweg in Grobbendonk. In het houten gebouw woonde de 89-jarige R.V.S., de voormalige uitbaatster van de vroegere speeltuin op het domein. De vrouw merkte de brand op en kon zich tijdig uit de voeten maken. Intussen woedde het vuur door haar bungalow.

Buurman Paul Van Herck ving de oude vrouw op. ”Zij kwam bij me aangelopen en vertelde me dat haar huisje in brand stond. Ik heb meteen de brandweer verwittigd”, vertelt Paul. ”Het vuur is vermoedelijk ontstaan in een vuilbakje en woedde hevig. Zelf blussen was onbegonnen werk. We waren ongerust over een gasketel die buiten stond. Die ketel was deze week nog helemaal gevuld. Gelukkig is hij niet ontploft. Het voornaamste is dat mijn buurvrouw ongedeerd uit de ­chalet is kunnen vluchten. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou kunnen zijn als het vuur

’s nachts ontstaan was.”

Inboedel

Het brandweerkorps van Grobbendonk bestreed samen met de brandweer van Nijlen het vuur. ”De brandweer van ­Nijlen was hier het snelst en is het eerst beginnen blussen”, legt Gert Nys van de Grobbendonkse brandweer uit. ”Toen we ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al door het dak van de chalet. We deden een beroep op waterbevoorrading via de Liersesteenweg. Een tank­wagen van Nijlen stond de hele tijd stand-by.”

De 89-jarige bewoonster kon bij haar familie terecht. Ze verloor het grootste deel van haar persoonlijke spullen en inboedel in de brand.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio