Malinwa en Lierse rouwen

Met Kerstmis hebben SK Lierse en KV Mechelen opnieuw een van hun oude gloriën verloren. Precies op kerstdag overleed in Mechelen de 75-jarige Gustaaf Sels. Bij beide clubs veroverde ‘Stafke’ in de jaren vijftig en begin jaren zestig heel wat supportersharten.

Welgeteld 155 wedstrijden speelde Staf Sels in eerste klasse. Als rechtsbuiten vond hij in zijn carrière 58 keer de weg naar het doel, eerst tussen 1950 en 1960 voor SK Lierse. In de geel-zwarte kleuren speelde hij in 1960 nog kampioen, waarna hij vervolgens naar KV Mechelen verhuisde. Tot 1966 trad hij aan voor Malinwa.

Zijn sportieve carrière sloot Staf Sels af bij BO Beerzel, maar ondertussen was hij aan de Steenweg in Mechelen wel al aan zijn tweede carrière als cafébaas begonnen. Café Staf Sels hield hij verscheidene jaren open en na zijn vertrek behield de zaak gewoon zijn naam. Staf Sels overleed in de ochtend van kerstdag aan de gevolgen van een spierziekte. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 2 januari vanaf 14u in de aula van de stedelijke begraafplaats in Mechelen.

JVdPo, CVR, SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio