Stadspersoneel Hoei deelde verkiezingsfolders Lizin uit tijdens uren

Stadspersoneel Hoei deelde verkiezingsfolders Lizin uit tijdens uren

Stadspersoneel Hoei deelde verkiezingsfolders Lizin uit tijdens uren

Print
Voor de verkiezingen van 10 juni heeft stadspersoneel van Hoei tijdens de werkuren verkiezingspamfletten uitgedeeld voor PS-kandidate Anne-Marie Lizin, de burgemeester van Hoei. Dat heeft de RTBF donderdagavond in zijn journaal gemeld.
Volgens verschillende getuigen heeft een deel van het personeel van Hoei de pamfletten uitgedeeld, terwijl ze daar geen verlof voor hadden genomen. Ze werden er dus voor betaald. Volgens deze getuigen nam het secretariaat van de burgemeester daarvoor contact op met verschillende diensthoofden, en ander personeel.

De secretaris van de stad zegt dat hij geen weet heeft van stadspersoneel dat pamfletten heeft uitgedeeld tijdens de werkuren. De RTBF beweert dan weer bewijzen te hebben, maar om zijn bronnen te beschermen, wil de zender ze niet openbaar maken.

Lizin ontkent via stadssecretaris
De burgemeester van Hoei Anne-Marie Lizin heeft vrijdag via stadssecretaris Michel Borlée ontkend dat het stadspersoneel van Hoei tijdens de werkuren verkiezingspamfletten van de PS-politica heeft uitgedeeld. Volgens Borlée heeft geen enkele gemeenteambtenaar tijdens zijn uren verkiezingsfolders verdeeld.

Donderdag meldde de RTBF dat het stadspersoneel van Hoei in de aanloop naar de verkiezingen van 10 juni verkiezingspamfletten zou uitgedeeld hebben voor PS-kandidate Anne-Marie Lizin. Dat zou gebeurd zijn tijdens de werkuren. Stadssecretaris Borlée ontkent het bericht, maar geeft toe dat een aantal diensthoofden van de stad een pre-electorale meeting heeft bijgewoond bij een verwant van Anne-Marie Lizin.

"De burgemeester geeft voor aanvang van de kiescampagne duidelijke richtlijnen. Men moet verlof nemen. Men mag tijdens de werkuren geen campagne voeren. Ik ben niet op de hoogte van een of andere nalatigheid. Als er sprake is van een onwettige afwezigheid, wordt dat gerapporteerd door de diensthoofden en wordt het bekeken door het schepencollege. Bij mijn weten is er geen dergelijk voorval geweest naar aanloop van de federale verkiezingen", aldus Borlée.
MEEST RECENT