Uil die match Duivels verstoorde inwoner van het jaar in Helsinki

Uil die match Duivels verstoorde inwoner van het jaar in Helsinki

Uil die match Duivels verstoorde inwoner van het jaar in Helsinki

Print
De uil die de EK-kwalificatiematch tussen Finland en België afgelopen zomer verstoorde, is door een vereniging van journalisten tot 'inwoner van het jaar' uitgeroepen in Helsinki.
BR>
De roofvogel, die later de naam Bubi kreeg, vloog tijdens de wedstrijd van deklat naar deklat en scheerde over de spelers heen. De scheidsrechter moest de match noodgedwongen zo'n 6 minuten stilleggen. De Finnen kwamen sterker voor de dag na de korte pauze en wonnen de wedstrijd. Genoeg om de vogel tot mascotte van de Finse nationale ploeg te bombarderen.

"Het was een unanieme beslissing om Bubi tot inwoner van het jaar te verkiezen. Hij heeft het Finse voetbal op een manier gepromoot zoals de doelpuntenloze matchen van het team dat nooit konden doen," zei Pasi Tuohimaa namens de journalisten.

Bubi zocht z'n heil elders nadat in het stadion een rockconcert plaatsvond. De matchen die Finland daarna speelde, daagde het dier evenmin op. Finland kwalificeerde zich niet voor het EK van volgend jaar.
De Bubi-fans waren dan ook verrukt toen de uil zich voor het eerst sinds maanden liet zien in het stadion. Tijdens zijn eigen 'prijsuitreiking' nog wel.

.

Nu in het nieuws