Klaas Vantornout wint Sylvestercross in Torhout

Klaas Vantornout wint Sylvestercross in Torhout

Klaas Vantornout wint Sylvestercross in Torhout

Print
Klaas Vantornout (Fidea) heeft donderdag op domein d'Aertrijcke de Sylvestercross in zijn eigen West-Vlaamse Torhout gewonnen. Hij won na een solo die hij opstartte net voor half wedstrijd. Ben Berden werd tweede en de Franse kampioen Francis Mourey derde. Voor Vantornout is het de vierde zege van het seizoen.
Het was thuisrijder Vantornout die als eerste het veld indook. Al vrij vroeg vormde zich een kopgroep van zes man, met daarbij Davy Commeyne, David Willemsens, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout, de Fransman Francis Mourey en de Nederlander Gerben de Knegt. Het drietal Jan Soetens, Ben Berden en de Tsjech Lucas Klucek konden ook aansluiting vinden vooraan.

Lang hield de kopgroep niet stand. Klaas Vantornout versnelde nog eens en trok alles op een lint. Enkel Berden, Willemsens, Mourey en De Knegt konden de Torhoutenaar even bijbenen. Tot hij net voor half wedstrijd opnieuw demarreerde en nu wel iedereen achterliet.

Achter Vantornout spatte het op twee ronden van het einde ook helemaal uit elkaar. Ben Berden ging alleen op zoek naar de eenzame vluchter. Bij het ingaan van de laatste ronde was de achterstand van Berden geslonken tot 19 seconden, maar Vantornout bijbenen lukte niet meer.
MEEST RECENT