"Apple en Fox bereiken akkoord voor downloaden huurfilms via iTunes"

Print
Apple en Twentieth Century Fox hebben een akkoord bereikt waardoor de consument binnen afzienbare tijd huurfilms van Fox kan downloaden via iTunes. Dat melden the Financial Times en the Wall Street Journal donderdag.
De gebruiker van iTunes Store, de online muziekwinkel van Apple, kan door dit akkoord voortaan niet alleen zijn favoriete muziek downloaden. Het wordt ook mogelijk om de laatste dvd-releases van de filmgigant Twentieth Century Fox te huren door een digitale kopie te downloaden via iTunes.

The Financial Times en the Wall Street Journal citeren anonieme bronnen. Vertegenwoordigers van beide bedrijven hebben het nieuws nog niet officieel bevestigd.

Walt Disney is de enige Hollywood-studio die zijn nieuwe films ter beschikking stelt via iTunes, maar de filmfan moet de films dan kopen. Paramount, Metro-Goldwyn-Mayer en Lionsgate verkopen alleen digitale versies van oude films.

Het akkoord dat Apple en Fox bereikten, zet de manier waarop films onder het publiek verdeeld worden op zijn kop. Beide concerns zouden het akkoord pas officieel bekendmaken op 14 januari.
MEEST RECENT