Oorzaak helikoptercrash nog steeds onduidelijk

Oorzaak helikoptercrash nog steeds onduidelijk

Oorzaak helikoptercrash nog steeds onduidelijk

Print
Het Brusselse parket bevestigt donderdag dat vier van de vijf slachtoffers van de helikoptercrash in het Vlaams-Brabantse Merchtem leden waren van hetzelfde gezin. De autopsie van de lichamen vindt donderdag plaats.
De zone die woensdag rond de plaats van de crash werd ingesteld, blijft donderdag nog behouden. Een luchtvaartexpert is nog altijd ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Kort nadat de helikopter woensdag neerstortte, ging onderzoeksrechter Wim De Troy ter plaatse op de crashsite, vergezeld van de Brusselse procureur des konings, een wetsdokter en het Disaster Victim Identification Team (DVI).
"Omdat het woensdag te donker werd, wordt het onderzoek vandaag voortgezet", aldus de parketwoordvoerder donderdag.

Meer informatie over de precieze oorzaak van het ongeval, kon het parket nog niet geven. "We kunnen dus nog geen uitsluitsel geven of het al dan niet om een ongeval ten gevolge van een technisch defect gaat", aldus nog de parketwoordvoerder. Ook de resultaten van de autopsie van de slachtoffers, zullen donderdag nog niet gekend zijn, aldus het parket.

Bekijk ook deze videoreportage.

Voorlopig weten we niet hoe het verder moet met het bedrijf APM van de woensdag verongelukte piloot Willem Loetschert. Dat zegt één van de personeelsleden van APM uit Wevelgem. "In de loop van de dag zitten we aan tafel met de familie van de zaakvoerster, die afkomstig is uit Limburg. Of er uit die gesprekken iets zal volgen weten we niet."

Het bedrijf APM reviseert straalmotoren. Er werken ongeveer zeventien mensen. De leiding van de firma was volledig in handen van Willem Loetschert en zijn vrouw Ria. Hij richtte Aircarft Power Maintenance (APM) in 1990 op en het is gevestigd aan het vliegveld in Wevelgem.
MEEST RECENT