"Duvel Moortgat is niet te koop"

Print
"Duvel Moortgat is niet te koop", zegt gedelegeerd bestuurder Michel Moortgat donderdag in een gesprek met De Tijd. "Ook niet als men ons, zoals bij Grolsch, een premie zou bieden van 70 procent."
Toen SABMiller midden november een overnamebod lanceerde op de Nederlandse brouwer Grolsch en daarbij een forse premie van bijna 70 procent bood, schoot ook het aandeel Duvel Moortgat de hoogte in.

Maar de familie Moortgat, die driekwart van de aandelen controleert, was formeel: Duvel Moortgat blijft zelfstandig en is niet te koop. "Het is mooi een Belgische onderneming te doen groeien", legt Michel Moortgat uit. "Zeker als die steeds meer weet te exporteren. En met ons bedrijf leveren wij ook een bijdrage aan de gemeenschap."

Het afgelopen jaar werd in Breendonk een nieuwe brouwzaal gebouwd, een investering van 10 miljoen euro. Als gevolg van de verhoogde productiecapaciteit gaat het bedrijf investeren in nieuwe lagertanks. Samen met de bijbehorende installaties en het gebouw betekent dat een nieuwe investering van 3 miljoen euro. In 2008 zijn ook de bouw van een installatie voor warmtekrachtkoppeling, milieu-investeringen en uitbreidingswerken bij de Amerikaanse dochter Brewery Ommegang gepland, in totaal 10 tot 15 miljoen euro investeringen.
MEEST RECENT