Ramkrakers krijgen twee jaar

Dendermonde - De drie verdachten van de ramkraak die op 17 oktober bij dagbladhandel Evie in de Sint-Gillis­laan in Sint-Gillis-Dendermonde werd gepleegd, hebben twee jaar gekregen van de rechter. De drie hadden elke betrokkenheid ontkend.
“Ronduit slordig”, dat was wat de verdediging vorige week te zeggen had over de manier waarop het onderzoek naar de ramkraak was gevoerd. Ondanks alle argumenten van de verdediging, achtte de rechter de feiten voldoende bewezen en mochten de drie verdachten wel degelijk worden beschouwd als de daders van de ramkraak van 17 oktober. Wegens de aard van de feiten was de rechter dan ook onverbiddelijk: voor elk klonk een celstraf van 2 jaar effectief. Vooral de getuigenis van een overbuur die het drietal bij identificatie had aangewezen als daders, was doorslaggevend.

In de nacht van 17 oktober waren twee motorrijders rond één uur ’s nachts gestopt bij de dagbladhandel. Met een steen verpulverden ze de glazen toegangsdeur. De overvallers gingen aan de haal met de kassa. In een achtervolging door de politie werden de twee motoren in Opwijk geflitst en ook in Brussel zagen verscheidene politiediensten de motoren voorbijscheuren. Verdachte Billal B. werd gevat toen hij met zijn kompaan Nordie O.H. een ongeval kreeg. De andere verdachte met minderjarige achterop was eerder gevat. De verdachten beweerden elkaar niet te kennen en ook in hun gsm’s was nergens een bewijs te vinden dat ze elkaar kenden.

Snelheid

Toch was er op het moment van de arrestatie een andere samenstelling op de motoren dan op het moment dat de twee motoren geflitst waren. Ook in de getuigenissen zaten volgens de verdediging veel tegenstrijdigheden. De kleur van de helmen en van de motoren wisselden al eens. De snelheid waarmee het dossier was afgehandeld, was daar volgens de verdediging de oorzaak van. De rechter zag het anders en oordeelde schuldig.

LiCa
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio