Vijfhoek Edegemsestraat hertekend

Edegem - De herinrichting van het kruispunt van de Edegemsestraat met de Oude God- straat, dat de vijfhoek wordt genoemd, gaat anders gebeuren dan gepland. Dat kwamen Mortsel en Edegem overeen.

De vijfhoek bestaat uit vijf straten: naast de Edegemsestraat en de Oude Godstraat zijn dat de Edmond Thieffrylaan, de Armand Segerslei en de Omheiningslei, allemaal op de grens van Mortsel en Edegem. Daarom ook dat beide besturen de plannen uittekenden.

Kritiek

Een eerste plan, goedgekeurd in februari, werd teruggefloten.

Vanop de oppositiebanken klonk heel wat kritiek over de “onveilige en onbegrijpelijke ingrepen”. Verregaand overleg tussen Edegem en Mortsel zorgde voor de nodige bijsturingen. Zo komt er ter hoogte van de grote plantenbak een doorsteek voor fietsers en voetgangers. De binnenbocht van de Omheiningslei en de Armand Segerslei blijft behouden, omdat de eerder voorgestelde wijzigingen tot een gehekelde trechtervorm leidden.

Asfalt

Om de zichtbaarheid op het aan te leggen verkeersplateau te optimaliseren vervangen zwarte klinkers de grijze exemplaren. Voor het fietspad worden dat er rode. De vijfhoek krijgt verder een nieuw asfalt en een andere fundering.

Prijskaartje van de werken bedraagt tachtigduizend euro, zo’n tienduizend euro minder dan de vorige plannen. Mortsel en Edegem delen de kosten. mortsel-anders meende dat de plannen nog niet veilig genoeg zijn en onthield zich net als Open Vld en de Onafhankelijken bij de stemming.

SSl
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio