Ingrepen bemoeilijken landbouwverkeer

Turnhout - Zevendonkse landbouwers ondervinden met hun trekkers her en der in de Turnhoutse parochie problemen inzake verkeersdoorstroming. Dat is onder meer het geval op het vernieuwde kruispunt met de expressweg naar Kasterlee.
De meeste weggebruikers zijn het erover eens dat het vernieuwde kruispunt van de Steenweg op Diest met de Mastheidestraat en Kleine Reesdijk veiliger is geworden. Een nadeel van de wegversmalling is wel dat het voor trager verkeer zoals landbouwvoertuigen heel wat lastiger is om zich in de drukke verkeersstromen tussen Kasterlee en Turnhout te mengen. Bovendien blijft het zicht op de weg er beperkt.

Ook elders in Zevendonk zien de lokale boeren doorstromingsproblemen. Zo blijft het op de Kapelweg mikken om met het brede landbouwmateriaal voorbij de paaltjes over de Caliebeek te manoeuvreren. En ook over de Duivendongenstraat doen de boeren hun beklag.

Buurtwerk

Zevendonk wil alle verkeersfacetten in de kleine dorpsgemeenschap bundelen en voorleggen aan de stad. Dat moet gebeuren wanneer Turnhout met de buurt een overleg heeft over nieuwe verkeersmaatregelen voor de uitbreiding van industriegebied Veedijk.

HO
www.zevendonk.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio