Tennischalet in de as

Herentals - Een felle brand heeft woensdagochtend rond 4.45u de houten chalet bij de tennisterreinen op het Herentalse Blosocentrum volledig in de as gelegd. Omdat het Sportscafé de voorbije periode gesloten was, vermoeden parket en politie kwaad opzet.
Twee voorbijgangers merkten woensdagochtend rond 4.45u op hoe er vuur wakkerde in het Sportscafé op Haanheuvel in Herentals. De opgetrommelde brandweer arriveerde niet veel later, maar toen stond een groot deel van de chalet al op instorten. De spuitgasten konden niets meer doen om het gebouw te redden.
De brand legde de cafetaria compleet in de as. Om het nablussen te vergemakkelijken, liet de brandweer een bulldozer en kraan van de stadsdiensten overkomen. Die gooiden de restanten plat en trokken de puinhoop uit elkaar.

Populair

Het houten huisje deed onder de naam Sportscafé dienst als drankgelegenheid bij de zes tennisterreinen op het Bloso Sportcentrum Netepark. Uitbater Roland Diels had het interieur afgelopen voorjaar nog uitgebreid en verfraaid. Tijdens het tennisseizoen is het café met het terras daardoor betrekkelijk populair. In de andere maanden van het jaar blijft het etablissement gesloten, al kunnen geïnteresseerden het huren voor feestjes.

Het feit dat de accommodatie al een tijd niet meer gebruikt was, wierp meteen een verdacht licht op de felle brand. Het parket kwam woensdagvoormiddag ter plaatse om de site te onderzoeken. De branddeskundige heeft in de restanten van de chalet naar alle waarschijnlijkheid de locatie kunnen bepalen waar het vuur begonnen is. Stalen moeten nu uitwijzen of de brand al dan niet is aangestoken. Concrete bewijzen daartoe zijn er voorlopig niet.

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio