Biljarters vinden onderdak in De Swaen

Herentals - De biljarters van Biljart Club (B.C.) Herentals hebben een nieuw onderkomen gevonden in De Swaen op de Belgiëlaan in Herentals. Zo kunnen ze binnen enkele weken het befaamde team van de familie Ceulemans in stijl ontvangen.
BR> B.C. Herentals, een van de grootste biljartclubs van het land, speelde vijftien jaar lang in het Stadshof in Herentals. Tot de bestuursleden het bericht kregen dat ze daar vanaf 1 januari 2008 moesten verdwijnen om plaats te maken voor een woonproject. Meteen begon de zoektocht naar een nieuwe locatie.

Het clubbestuur zag twee mo­gelijkheden om het clublokaal in te vestigen: Het Volkshuis in de Magdalenastraat en De Swaen op de hoek van het Hofkwartier en de Belgiëlaan. ”We hielden een democratische stemming en het overgrote deel van de leden koos voor De Swaen”, getuigt voorzitter Willy Peers.

Op hun nieuwe stek vallen de Herentalse biljarters met hun achterste in de boter. Uit­bater Richard De Vooght kleedde de vroegere speelzaal van het horecacomplex helemaal op maat van de club aan. ”Het is een fantastische zaal”, verzekert de voorzitter. ”We hebben nu zelfs twee tafels meer dan vroeger.”

Topper

”De verhuizing heeft eigenlijk alleen maar voordelen. De Swaen is elke dag open, we kunnen dus zeven dagen op zeven spelen. Het is hier ook veel minder vochtig en dat voel je meteen aan de banden. En we spelen midden in het centrum van Herentals. Dat gaat ons ongetwijfeld extra toeschouwers en leden opleveren.”

Op 15 januari komt er al hoog bezoek in het nieuwe lokaal. Dan speelt B.C. Herentals tegen Mister 100 uit Lier, het team van Kurt, Koen, ­Peter en Raymond Ceulemans. Als officiële opening kan dat tellen. Een topper wordt beslist de partij tussen Raymond ­Ceulemans en Leon Smolders, het boegbeeld van de Herentalse club.
Uiteraard kunnen niet alleen de leden van B.C. Herentals terecht in de nieuwe biljartzaal. Alle liefhebbers zijn er welkom voor een partijtje.

Bart LAMERS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio