Noorderwijks café ambassadeur van Orval

Herselt - Café De Welkom in Noorderwijk (Herentals) mag zich een jaar lang Orval-ambassadeur noemen. Uitbater en trappistenliefhebber Jo Helsen wist de brouwerij te overtuigen van zijn liefde voor het merk. Hij biedt zelfs Orval-soep aan.
De titel van Orval-ambassadeur wordt uitgereikt aan horeca-
uitbaters die het befaamde trappistenbier volgens de regels van de kunst aanbieden. In De Welkom lag Orval al langer in het bovenste schuifje. ”Ik ben verzot op trappistenbieren”, getuigt Jo Helsen.
”Mijn Orval soigneer ik als de besten. Ik vind het een plezant bier. Wist je dat je de keuze hebt tussen oude en nieuwe? Als ambassadeur moet je trouwens zowel flesjes van jonger als ouder dan zes maanden in huis hebben. Ook het schenkritueel moet perfect zijn. De klant moet altijd het flesje erbij krijgen.”

Jo doorstond de onaangekondigde inspectie van de brouwerij met glans. Hij is nu de trotse bezitter van een geëmailleerd bordje met het label van ambassadeur. ”En dat bordje mag hier nooit meer weg”, maakt de uitbater zich sterk.
Om die ambitie waar te maken, biedt hij alvast Orvalsoep aan. Dit recept is een krachtige verdrijver van de winterkou. In onze regio zijn ook De Hulst in Herselt en In den Spytighen Duvel in Turnhout Orval-ambassadeurs 2008.

BaLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio