“Ik neem een lading Duvel mee naar huis”

Olen - De Olense verpleegster Gertie Hooyberghs zocht de blues en vond de liefde van haar leven in Mississippi (VS). Ze trouwde er met Wade Loper, een gerespecteerd muzikant die volgende maand optreedt in Herentals en Olen.
Olen
De Olense bluesfanaat Tim Verbist bracht Gertie en Wade bij elkaar. ”Op zoek naar de roots van de blues, leerde ik in Mississippi de muzikant Billy Abel kennen”, vertelt hij. ”Op een volgende trip naar de States, in 2004, nam ik mijn vriendin Dominique mee.
Gertie, een vriendin van haar, vergezelde ons.”

”Billy Abel stelde ons voor aan zijn muzikale kompaan Wade Loper. En het klikte meteen tussen die laatste en Gertie.”

”Het was liefde op het eerste gezicht”, bevestigt Gertie. ”We moesten niet lang nadenken om te trouwen. Ik woon nu meer dan een jaar in Wades geboortedorp in de staat Mississippi.”

”We leven ginder in een heel landelijke, rustige streek in de delta van de Mississippi. In het kleine dorpje ben ik de enige vreemdeling tussen wat ze in het noorden de ’rednecks’ noemen. Maar ik voel me er al redelijk thuis. Wellicht zal ik me nog beter geïntegreerd voelen als ik ginder kan werken. Mijn papieren zijn bijna in orde. Het is wel wennen aan de hitte in de zomer.”

Het Belgisch-Amerikaanse koppel en hun kleine spruit Torre komen nog jaarlijks naar Olen. Daar maakt Wade gebruik van om in pubs en clubs op te treden.

Goede respons

Op vrijdag 4 januari is hij te bewonderen in The Crossroad in Olen, op vrijdag 11 januari in café Rio in Herentals. Vrienden-muzikanten van Tim Verbist begeleiden hem telkens. ”We spelen country, rock en blues”, zegt Wade. ”Fans van Johnny Cash komen beslist aan hun trekken. Tijdens onze vorige optredens in België hadden we altijd een goede respons. Ik kijk er nu al naar uit. En ik neem zeker een lading Duvel mee op het vliegtuig naar huis.”

Bart LAMERS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio