Belastingen blijven op peil

Grobbendonk - Het Grobbendonkse schepencollege heeft de begroting voor 2008 klaar. Er staan geen grote verrassingen in en de belastingen blijven op peil.
De gemeente Grobbendonk verhoogt haar belastingen dit jaar niet. Al zijn er wel enkele verhogingen van bepaalde retributies. Zo stijgt de belasting op het niet aanleggen van een parkeerplaats bij een nieuwbouw van 1.250 naar 5.000 euro. De maatregel moet het dichtslibben van bepaalde straten verhinderen.
De gemeente trok ook de belastingen op tweede verblijven op. Bewoners die dergelijk verblijf bezitten, betalen voortaan 750 in plaats van 620 euro. Het gaat dan wel om inwoners die niet in het Grobbendonkse bevolkingsregister staan ingeschreven.

“Oneerlijk”, vindt Lut Cateau (Vlaams Belang). ”Het gaat hier vaak om mensen die de stad ontvluchten. Bejaarden met een klein pensioentje bijvoorbeeld. Ze schrijven zich elders in, om wettelijk in orde te zijn, maar krijgen bij ons het deksel op te neus. In de omliggende gemeenten is deze belasting vaak nog niet de helft van wat wij innen.” Schepen Paul Van Rompaey (Open Vld) deelt deze mening niet. Hij stelt dat vaak mensen met een riant inkomen uitwijken naar een weekendverblijf.

StLa
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio